Beskrivelse

Dokumentarar frå den norsk-ætta og prisvinnande filmskaparen, Tim Mahoney, som vil ryste fundamenta av våre antakelsar om historiske Bibelfortellingar. Dokumentarane tek opp inspirerande forskning av historisk-Bibelske hendingar, som på nytt viser sin aktualitet i vår tid. Filmene er på engelsk og har ikke norsk undertekst.

Eineståande produksjon.

Filmane gir på ein engasjerande og interessant måte innsikt i moderne forskning innan m.a. arkeologi og egyptologi, og korleis desse fagfelta i dag er med på å endre synet på viktige Bibelske hendingar og bibelsk kronologi i forhold til konvensjonell kronologi. Kanskje er Bibelen meir pålitelig enn vi før har antatt. Filmane er svært profesjonelle og har vunne utmerkelsar i utlandet. Den fyrste filmen blei oppkjøpt og vist av NETFLIX mellom 2016-18.

Suksess i mange sekulære kanalar

Thinking Man Productions seier dei mellom anna har fått avtale om visning av dokumentarfilmen på sekulær fransk TV, og arbeider med eit «dubbing»-prosjekt i Tyskland samt i andre land i Europa. Filmen har brei appell og kan lett brukast som undervisnings-supplement på diverse utdanningsinstitusjonar i Norge, samtidig som den også er godt egna til visning på nasjonalt TV.

«Patterns of evidence» filmar med “trailers”:

Thinking Man Films, med den norsk-ætta filmskaparen Tim Mahoney, har produsert fire unike og svært profesjonelle dokumentar-filmar som har hausta svært positiv kritikk og anerkjennelse. Desse er:

Den fyrste filmen, «Patterns of Evidence – Exodus», har gjort seg særlig bemerka, og har vunne 13 film-festival prisar i 2014, inkludert:

  • Beste Filmregissør – Worldfest Houston
  • Beste Film – ICVM, People’s Choice Award – Magnolia International Film Festival
  • Beste Kinematografi, Beste Lyd, og Beste redigering – RealHeart International Film Festival, Toronto.

Positiv kritikk:

“Patterns of Evidence er ein engasjerande, visuelt stimulerande og fascinerande film-skapar stykke, uansett kva tru ein måtte ha.” (Rabbi Adam Jacobs, Huffington Post)

“Kan dette bli eit ‘Gjenopprett til fabrikk-innstilling’ øyeblikk? . . . Sanning har betydning. Folk ønsker å vite svara..”  (Gregory Alan Thornbury, Christianity Today )

Andre ressurser som forsvarer Guds Ord

SKAPER har også oversatt, produsert og selger den vel-renommerte vitenskapelige dokumentaren Evolusjonens Akilleshæler. I tillegg driv vi butikk på vår webside med materiale som tek utgangspunkt i ei rett fram forståing av Bibelen si framstilling av jorda og livet sitt opphav, t.d. Doktor-avhandlinga til Ivar Kristianslund. SKAPER har også nylig gitt ut ressursboka, Guds Verden, for ungdomsskulen. Boka har blitt mykje omtalt i landets aviser, har solgt godt, og blir no brukt på fleire kristne skular i Norge.