TRO – Jesus

Hva er poenget med Jesus?

Da Gud skapte verden var alt overmåte godt. Menneskene levde med Gud og vandret bokstavelig talt rundt sammen med Gud i Edens hage. Idyllen varte likevel ikke lenge og etter at mennesket gjorde opprør mot Gud ved å bryte hans vilje var adskillelsen et faktum.

Adskilt fra Gud fikk det onde makt over oss og menneskeheten ble selv bedervet av det onde som vi slapp helt inn i hjertene våre. Denne verden lever vi enda i. Mennesker gjør onde handlinger, sier stygge ting, lyver, stjeler og kriger. Dessverre er ingen av oss skyldfrie. Alle har syndet. Likevel ga ikke Gud opp sitt skaperverk. Han så ikke gjennom fingre med de onde handlingene. Det var aldri aktuelt for Gud hverken å unnskylde eller bagatellisere de onde gjerningene som mennesker gjør. Gjerningene krevde døden, slik også Adam fikk advarsel om. (1.Mosebok 2:17)

Men Gud gjorde det umulige mulig. Han tok selv på seg straffen for våre onde gjerninger. Gud lot seg føde som menneske. Jesus levde det livet vi skulle levd, i fullkommen lydighet mot Gud Fader. Deretter døde han den døden vi fortjente. Synden ble ikke oversett eller bagatellisert, men straffet. Døden vant. Helt til Jesu uskyldige liv ble årsak til at døden ikke maktet å holde på ham. Døden hadde rett og slett ikke hjemmel til å kreve Jesus død, siden han i seg selv var uten synd. Dermed reiste Gud Jesus opp fra de døde og vant over døden. Seieren var hans og seieren blir vår når vi tror på ham og dermed lar hans død gjelde for oss.

Dette er Guds redningsplan for menneskeheten. Den som tar sin tilflukt til Jesus har evig liv. Han skal ikke dø, men leve med Gud i all evighet. Jesus er vår Frelser, Herre og Gud.

«For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.» Johannesevangeliet 3:16

Sitat som skaper engasjement

Matematikk er alfabetet med hvis hjelp Gud har beskrevet universet. ~Galileo Galilei